A mellékhere gyulladás általános ismérvei

907
HOZZÁSZÓLÁS:

A mellékhere egy összecsavarodott cső a herék végén. Gyulladása az egész szervezetet megterheli. Általános jellemzői a következők:

⇒ Mint akut jelenség, általában magas lázzal, romló közérzettel, levertséggel, gyengeséggel jár. Amennyiben a gyulladás kezelése elmarad, a probléma 5-6 hétig is fennáll, krónikus esetről beszélhetünk – Értelemszerűen utóbbi súlyosabb, komolyabb kihívást jelent!

Jellemzően egyoldalú, az egyik herét érinti.

⇒ Korábban azt gondolták, hogy a ‘gonorrhoea’ bakteriális fertőzése okozza, azonban ma már úgy tartják, hogy általában azokat érinti, akik huzamosabb ideig katéter viselésére kényszerülnek. Az biztos, hogy a kórokozók bejutva a férfi húgyutaiba, eljuthatnak a mellékherékig, gyulladásokat okozhatnak.

A gyulladás felléphet még a véráramból átkerülő kórokozók miatt, a tisztálkodás elhanyagolása okán, ritkán, de influenza szövődményképpen is.

Általános tünetei: Az élénkpirosan fénylő herezacskó, a már fentebb is említett láz és levertség, a herék/herezacskó duzzanata, de egyre élénkülő fájdalom is jelentkezhet.

⇒ A kezelés alapját antibiotikumok, antioxidánsok, intenzív pihentetés, a hideg borogatás képezi, súlyosabb, krónikus esetekben az orvosi beavatkozás nem tűr halasztást (A mellékhere eltávolítására is sor kerülhet). 

⇒A pontos diagnózist urológus szakorvos állítja fel, aki már a herék megtapintását követően is észlelheti a problémát, a herék ultrahangos vizsgálatával pedig egyértelműen szembesülhet a gyulladással.

907
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
1
  1. 2016.11.22.

    […] 5.- Az időben elkezdett terápia teljes gyógyuláshoz vezet, de az előrehaladott gyulladás csökkent megtermékenyítő képességet okoz. Még többet is megtudhat a mellékhere-gyulladás általános ismérveiről! >>> […]

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]